James Arthur Photography

Meer dan 100.000 deelnemers aan festiviteiten Irisfeest in Brussel

Meer dan 100.000 mensen hebben dit weekend deelgenomen aan het Irisfeest, georganiseerd voor de 29ste verjaardag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt. De festiviteiten brachten dit jaar hulde aan de bekende Brusselse zanger Jacques Brel.  

Ook de Europese instellingen hebben feest gevierd voor Europadag, het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa, en hebben 30.000 bezoekers onthaald.

"De twee muzikale hoogtepunten van het weekend, Electro Night (zaterdagavond) en MIXITY sings BREL (zondagavond) vielen in de smaak bij het publiek op het Paleizenplein," aldus Visit.Brussels. "In het Warandepark waren tevens tal van activiteiten te beleven. Van straattheater over originele performances tot sportieve activiteiten, er was voor elk wat wils."

Ook in het Brussels parlement werden talrijke activiteiten georganiseerd. Nieuwsgierigen konden volgens de organisatie ook kennismaken met de verborgen schatten van de vier gemeenten die dit jaar op de voorgrond stonden: Ukkel, Elsene, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde.

Meest gelezen