Videospeler inladen...

Auto's en huizen beschadigd door ontploffing van granaat in Houthalen-Helchteren

Houthalen-Helchteren, in Limburg, is afgelopen nacht opgeschrikt door een explosie op het Riddersplein in Tenhout. Er zijn geen gewonden. Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat het om een granaat ging.

Rond 3.15 uur vannacht was er een ontploffing op het Ridderplein in Houthalen-Helchteren.  Dertien voertuigen en acht huizen werden beschadigd. Verschillende voertuigen hebben verbrijzelde ruiten en kleine inslagen in de carrosserie. Ook huizen liepen gelijkaardige beschadigingen op.

Omwonenden verwittigden na de explosie meteen de hulpdiensten. Politie en brandweer waren snel ter plaatse. De gemeentelijke fase van het rampenplan werd tijdelijk afgekondigd.

Ontmijningsdienst DOVO, het gerechtelijk labo en een ballistisch expert kwamen ter plaatse om de oorzaak van de ontploffing te achterhalen. Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat het om een granaat ging, meldt het parket.

Als u schade hebt en meer informatie wilt, kan u op dit nummer terecht: 0498 93 68 85.
 

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen