Opnieuw tiener verkracht en levend verbrand in India

In de Indiase deelstaat Jharkhand is opnieuw een tiener verkracht en daarna levend verbrand. Het meisje is 17 jaar en volgens de politie is ze voor 95 procent verbrand. Ze verkeert in kritieke toestand. Het is het tweede soortgelijke incident dat in enkele dagen tijd plaatsvindt.

De politie arresteerde een man die dicht bij het meisje in het district van Pakur woont. Hij zei dat hij “met haar wilde trouwen maar zij er nog niet klaar voor was”. Hij wachtte tot ze alleen thuis was, drong haar huis binnen, waar hij haar verkrachtte en nadien levend verbrandde. Buren hoorde het meisje schreeuwen en brachten haar vervolgens naar het ziekenhuis.

Enkele dagen voordien kwam in India een soortgelijke verkrachtingszaak aan het licht. In het district van Chatra, ongeveer 380 kilometer van Pakur, werd een 16-jarig meisje verkracht en levend verbrand. Zij overleed aan haar verwondingen.

In januari ontstonden er ook al hevige protesten rond een andere verkrachtingszaak in Kathua. Asifa Bano, een 8-jarig meisje, werd meerdere dagen gevangengehouden, verkracht en nadien vermoord. De zaak veroorzaakte een schok in India en kreeg zelfs zijn eigen naam: “the Kathua rape case” of “de Kathua verkrachtingszaak”. De zaak leidde tot strengere wetten in verkrachtingszaken van vrouwen. De minimale straf voor verkrachtingen van -16 jarigen is van 10 jaar naar 20 jaar gevangenisstraf verhoogd. Voor de verkrachting van volwassen van 7 jaar naar 10 jaar. Bovendien werd de doodstraf geïntroduceerd voor verkrachters van kinderen onder 12 jaar. 

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

India wordt dagelijks opgeschrikt door verkrachtingen. In 2016 werden er maar liefst meer dan 40.000 verkrachtingen gerapporteerd. 40 procent van de slachtoffers waren kinderen. Het totale cijfer ligt waarschijnlijk nog hoger aangezien niet alle slachtoffers aangifte doen vanwege het stigma dat rond verkrachtingszaken in India hangt.

Meest gelezen