Oud-schepen Holsbeek lijsttrekker nieuwe partij "Holsbeek beweegt"

In Holsbeek neemt de nieuwe burgerpartij "Holsbeek beweegt" deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker is oud-schepen Achille Claes, die sinds 1977 onafgebroken in de gemeenteraad zetelde tot hij in november 2010 ontslag nam als schepen na een veroordeling wegens belangenvermenging in de zaak van de bouw van een seniorenresidentie. 

Claes was in de periode 2001-2010 als schepen onder meer bevoegd voor openbare werken.

Na Achille Claes staat Kim Theys op nummer twee van "Holsbeek beweegt" en Hans Miseur op nummer drie.

Holsbeek wordt op dit ogenblik bestuurd door een meerderheid van CD&V (9 zetels op een totaal van 21), SP.A en Groen (elk 2 zetels). Hans Eyssen, sinds 2001 burgemeester, is opnieuw lijsttrekker voor CD&V, maar indien hij herverkozen wordt, zal hij zich in de loop van de legislatuur laten opvolgen door Bram Van Baelen.

De N-VA-lijst wordt getrokken door Jo Vanmechelen, die van Groen door Annelies Vander Bracht en die van Open VLD door Anne Van Goidsenhoven.

Meest gelezen