Videospeler inladen...

Presidentieel gebouw Jemen zou zijn geraakt door Saudische luchtaanvallen

Troepen van de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië zouden het presidentiële ambtsgebouw in Jemen hebben gebombardeerd, dat gebruikt wordt door de Houthi-rebellen. Bij de luchtaanvallen zouden zeker zes doden, allen burgers, en 30 gewonden zijn gevallen. 

Medische bronnen zeggen dat er zeker zes doden, allen burgers, en 30 gewonden zijn gevallen bij luchtaanvallen op het presidentiële ambtsgebouw in Sanaa, de hoofdstad van Jemen die in handen is van de Houthi-rebellen. Volgens media die gelieerd zijn aan de Houthi's zijn de bombardementen uitgevoerd door de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië. 

Het gebouw ligt in de centrale Tahrir-wijk en wordt gebruikt de Houthi's. Mogelijk waren twee Houthi-leiders in het gebouw aanwezig toen het werd geraakt. Er zouden twee ontploffingen geweest zijn die de gebouwen in de buurt deden daveren. Delen van het presidentiële gebouw zouden in puin liggen en ook andere gebouwen, waaronder een vijfsterrenhotel, zouden zwaar beschadigd zijn. 

AFP or licensors

De internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië voert sinds 2015 een offensief uit in Jemen. Ze steunt daarmee president Abd Rabbo Mansour Hadi, die uit de hoofdstad Sanaa werd verjaagd toen de rebellen in september 2014 grote delen van Jemen in handen kregen. 

De bevolking heeft zwaar te lijden onder het conflict. Tienduizenden mensen zijn omgekomen, er is een groot tekort aan voedsel en medicijnen. 

Meest gelezen