SP.A-schepen uit Heusden Zolder mag blijven: "Distantieert zich volledig van Grijze Wolven"

Engin Ozdemir, schepen voor de SP.A in Heusden Zolder, wordt niet uit de partij gezet nadat hij afgelopen weekend was gesignaleerd op een feest waar opvallend veel symbolen waren te zien die verwezen naar Turkse extreemrechtse organisaties en partijen. Dat heeft Peter Vanvelthoven bevestigd, voorzitter van de Limburgse partijafdeling.  

"Ik heb begrepen - en dat is ook bevestigd door de schepen - dat dit geen organisatie is van de Grijze Wolven, en dat de vereniging die dat heeft georganiseerd ook geen relatie met de Grijze Wolven heeft", zegt Vanvelthoven. Voor hem is  dat naar eigen zeggen een belangrijk punt.

"De schepen heeft ook gezegd dat hij zich als mandataris volledig distantieert van de Grijze Wolven", aldus Vanvelthoven. Hij heeft zich ook laten vertellen dat het wolventeken voor veel Turken een symbool is, zoals de Vlaamse Leeuw dat hier is.

Toch is het optreden van Ozdemir afgelopen weekend niet voor herhaling vatbaar. "Ik denk dat men dit in de toekomst toch beter vermijdt", aldus Vanvelthoven. De Limburgse SP.A-voorzitter focust zich liever op de positieve aspecten van Ozdemir. "Hij doet als schepen buitengewoon goed werk", zegt hij. "Hij is één van onze mandatarissen die erg veel stemmen haalt."