Videospeler inladen...

"This is America": nieuwe video van Childish Gambino schopt de VS een geweten 

De Amerikaanse rapper en dj Donald Glover (Childish Gambino) heeft een opmerkelijke nieuwe videoclip gelanceerd waarin hij op een confronterende manier wapengeweld en buitensporig gedrag van de politie in zijn land aan de kaak stelt. In 2 dagen tijd hebben al meer dan 20 miljoen mensen de beelden bekeken.

Bloedige schietpartijen, brutale acties van de politie tegen (gekleurde) burgers of hoogoplopende discussies over het recht op wapendracht: bijna elke dag bereiken ons verhalen als deze uit de VS. De Amerikaanse rapper en dj, maar ook acteur, regisseur, schrijver én winnaar van 2 Emmy Awards en 1 Golden Globe Donald Glover grijpt ze in zijn nieuwe video "This is America" aan om zijn landgenoten een geweten te schoppen.

Onder zijn gebruikelijke pseudoniem Childish Gambino danst hij zich een weg in wat lijkt op een groot pakhuis. Onderweg voert hij achteloos executies uit om zich een tel later alweer aan de vrolijke muziek over te geven. Op die manier roept hij op confronterende wijze echo's op van gruweldaden als de schietpartij in een kerk in Charleston, maatschappelijke bewegingen als Black Lives Matter en extreemrechtse ideologieën als White Supremacy.

In geen tijd heeft Glover een massaal publiek bereikt. De video staat sinds 5 mei op YouTube en is sindsdien al meer dan 20 miljoen keer bekeken. Elke minuut komen daar vele tienduizenden kijkers bij.

Meest gelezen