Verzoeningsvergadering bij Brussels Airlines mislukt

De verzoeningsvergadering voor het conflict bij Brussels Airlines heeft niets opgeleverd. De bonden bij Brussels Airlines hebben een stakingsaanzegging ingediend, die loopt tot nu vrijdag. Het sociaal conflict duurt er nu al maanden

De verzoeningsvergadering voor het conflict bij Brussels Airlines heeft niets opgeleverd. De vakbonden wachten nu op een initiatief van de directie om de komende dagen opnieuw aan tafel te zitten. De bonden bij Brussels Airlines hebben een stakingsaanzegging ingediend, die loopt tot nu vrijdag.

Het sociaal conflict bij Brussels Airlines sleept al een hele tijd aan. Vakbonden en directie onderhandelen al meer dan een jaar over nieuwe loon- en arbeidsvoorwaarden. De eisen van de piloten gaan over drie punten.

De piloten willen een loonsverhoging, een betere werk-privébalans en zekerheid rond het pensioen. De pensioenleeftijd voor piloten werd verhoogd van 55 naar 65.

Meest gelezen