Zoon van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) stapt politiek in

Het lijstvormingscomité van de Genkse CD&V legt vanavond de kandidatuur van Toon Vandeurzen voor aan het openbaar bestuur. Als zijn kandidatuur wordt goedgekeurd, zal de zoon van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) in Genk kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De 26-jarige Toon Vandeurzen studeerde rechten aan de KU Leuven en werkt nu als adviseur in het handelsrecht en economisch recht op het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Vandeurzen junior wil de vlucht van jonge mensen uit Genk tegengaan. "Genk bloeit en wij moeten daar nu de vruchten van plukken. Meer dan ooit kunnen jongvolwassenen zoals ik wonen, werken en leven in Genk", zegt Vandeurzen. "Ik merk echter dat jonge mensen de stad ontvluchten en dat ik mijn allochtone kameraden na mijn opleiding nergens meer tegenkom in Genk. Daarom wil ik die heerlijke Genkse smeltkroes nog meer activeren en verbinden."

Vader en zoon mogen dan wel op dezelfde lijst staan, maar het is wettelijk verboden om samen in de gemeenteraad te zitten. Indien ze allebei verkozen geraken, zal er dus een keuze gemaakt moeten worden. 

Eigenlijk is papa een piske

Toon Vandeurzen in 2008 in "Humo"

Tien jaar geleden noemde de toen 16-jarige Teun Vandeurzen zijn vader "een piske". "Als ik ruzie heb, is het met mijn moeder", zei hij toen in Humo. "Dan bel ik meteen mijn vader op, waarna hij bemiddelt. In conflicten neemt hij het meestal voor ons op, maar als mama héél stevig uit de hoek komt, houdt hij zich in. Eigenlijk is papa een piske."

Meest gelezen