Video player inladen...

Zou Kris Peeters een huwelijk voltrekken als de bruid hem geen hand wil geven?

In Mechelen heeft eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) geweigerd een huwelijk te voltrekken omdat de bruid hem geen hand wilde geven. De vrouw wilde hem de hand niet schudden uit geloofsovertuiging. In "Van Gils & Gasten" wou Lieven Van Gils weten wat vicepremier Kris Peeters (CD&V) zou doen als hij schepen zou zijn. "Het gaat hier over respect en men kan ook op andere manieren respect betonen dan een hand te geven", zei Peeters. "Als er sprake is van respect op een andere manier, dan zou ik daar niet over struikelen."

Vorige maand was er heel wat ophef toen bekend raakte dat Kris Peeters de ultraorthodoxe jood Aron Berger een plaats wou geven op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Het feit dat Berger vrouwen geen hand wil geven, werd onthaald op een storm van kritiek. In "Van Gils & Gasten" blikte Peeters nog een keer terug op de zaak-Berger.

Video player inladen...

Meest gelezen