"Koester je droom en ga ervoor, wat anderen ook mogen beweren!"

"Laat nooit iemand anders bepalen dat jij iets niet kan doen. Als je die droom hebt, dan moet je die koesteren. Als anderen iets niet kunnen bereiken, dan zullen ze ook zeggen dat jij dat niet kan. Maar als je iets wil, ga er voor. Punt uit!" Dat hij zelf daarvan een levend voorbeeld is, hoeft verder geen betoog. Hafthor Björnsson, bij het grote publiek beter gekend als "The Mountain" uit de immens populaire tv-reeks "Game of thrones", kroonde zich afgelopen weekend immers voor het eerst tot ’s werelds sterkste man. Duidelijk een droom, na 7 eerdere deelnames, die werkelijkheid werd, zo maakte hij op Instagram duidelijk.

Ook al is het maar fictie, dat de 29-jarige IJslander stoer uit de hoek kan komen, bewees hij door in "Game of thrones" het hoofd van Oberyn Martell te verpletteren met zijn handen, dat tijdens een gevecht dat hij in eerste instantie leek te verliezen. Die rol van Gregor “The Mountain” Clegane was alvast een grote verrassing voor hem. Zo dacht hij, toen hij gevraagd werd, dat het om een grap van vrienden ging.

Maar dus ook buiten de opnameset maakt Björnsson indruk. Hij schreef immers geschiedenis met zijn titel bij "The World Strongest man", een wedstrijd die dit jaar plaatsvond op de Filipijnen en waar een autobus vooruit trekken een van de proeven was. Deze titel werd immers binnen hetzelfde jaar toegevoegd aan de titels "Europe’s Strongest Man" en de “Arnold Strongman Classic”, iets wat niemand hem eerder voorgedaan heeft.

Dat het zijn ultieme droom was om deze wedstrijd te winnen, liet hij in 2016 al weten op nieuwswebsite New York Times: "Die wedstrijd zou ik graag winnen, zoals jij, als journalist, toch graag de wedstrijd voor beste auteur ter wereld zou willen winnen, niet? Als daarvoor al een wedstrijd zou bestaan."

"Dat ik er uitzie zoals ik er uitzie, dat is een fulltimebezigheid", voegde hij er onlangs op Men’s Health aan toe. Een voltijdse job die nu dus geloond heeft.

Meest gelezen