20 extra geïnterneerden in Sint-Kamillus Bierbeek

In het Psychiatrisch centrum Sint-Kamillus in Bierbeek is vandaag een nieuwe vleugel geopend. Daar is plaats voor 20 geïnterneerden met een verstandelijke beperking.

In Sint-Kamillus verblijven nu al uitbehandelde geïnterneerden. Dat zijn mensen die nooit meer vrij zullen komen. Vaak zijn het daders van zware zedenfeiten. In de nieuwe vleugel is er plaats voor 20 mensen met een verstandelijke beperking die een misdrijf hebben begaan, maar die wel opnieuw kunnen vrijkomen. Tot voor kort verbleven zij in gewone gevangenissen.

"De geïnterneerden kunnen mits begeleiding weer vrijkomen", zegt Hendrik Van Malderen, directeur van Sint-Kamillus. "De mensen die hier terecht komen hebben vaak zware misdrijven gepleegd. Slagen en verwondingen, verschillende soorten van geweld enzovoort. Vaak zijn het ook mensen die veel hebben meegemaakt in hun leven. Als je wat structuur en continuïteit kan geven, ben je al een stap dichter bij verbetering."

Toekomst 

Ook minister van Justitie Koen Geens was aanwezig bij de opening van de nieuwe vleugel. Hij is tevreden met de nieuwe opvang. "Ik ben zeer blij met Sint-Kamillus Bierbeek in het algemeen. De Broeders van Liefde doen een opmerkelijke inspanning. Dat geeft toekomst aan mensen, ook in heel moeilijke gevallen."

 

 

Meest gelezen