Antwerpse diamantair die tigerkidnapping verzon, krijgt vijf jaar 

De man beweerde dat overvallers een grote partij diamanten bij hem hadden geroofd, maar het bleek opgezet spel. Een deel van de diamanten is nog altijd spoorloos.

Op 11 oktober 2012 dringen drie gewapende mannen het appartement van een werknemer van een diamantbedrijf en zijn vrouw binnen. Terwijl ze de vrouw onder schot houden, moet de man, in het diamantkwartier wat verderop, de kluis van zijn werkgever leeghalen. Duizenden geslepen diamanten stopt hij in 2 vuilniszakken en laat die op de vooraf afgesproken plaatsen achter.  De Antwerpse diamantwereld reageert geschokt op wat er is gebeurd en om de daders te vinden komt er een oproep tot getuigen. Het vermeende slachtoffer werkt mee aan een opsporingsprogramma op VTM in de hoop ook de buit,  ruim 10 miljoen Euro aan diamanten, terug te vinden.

Het onderzoek draait op volle toeren, duizenden uren camerabeelden worden geanalyseerd. En bijna een jaar later neemt de zaak plots een vreemde wending. De hele tigerkidnapping bleek in scène gezet. De werknemer, een Indiër,  zou op die manier wraak hebben willen nemen op zijn werkgever omdat hij zijn vrouw onheus zou hebben behandeld. De man geeft alles toe nadat een ontevreden handlanger hem bedreigd heeft. Het vermeende slachtoffer krijgt nu 5 jaar cel, waarvan 3 jaar effectief. Hij moet ook meer dan 6 miljoen terugbetalen die hij met de roof zou hebben verdiend.  Ook negen andere verdachten zijn veroordeeld, de meesten tot voorwaardelijke straffen. 

Een groot deel van de buit werd intussen teruggevonden, maar een zak met naar schatting 5 miljoen Euro aan diamanten blijft spoorloos.

Meest gelezen