Brusselse winkel zamelt maandverbanden in voor dakloze vrouwen

De meeste vrouwen zullen dit bevestigen: de maandelijkse menstruatieperiode is niet altijd even gemakkelijk. Voor vrouwen die op straat leven is deze periode nog moeilijker. Daar wil de Brusselse winkel Rose iets aan doen.

Taboe

Voor dakloze vrouwen is het moeilijk om zich goed te verzorgen tijdens deze periode. Zij stellen andere prioriteiten zoals voeding voorop. Verder blijft er taboe bestaan rond menstruatie, waardoor hulporganisaties te weinig of geen bescherming uitdelen. Maar hoe geraken zij dan aan maandverbanden en tampons?

BruZelle

De winkel Rose in Brussel wil iets veranderen aan dit probleem door zelf een inzamelactie te starten. Dat doen ze nu door de associatie BruZelle te steunen, een project van twee vriendinnen die maandverbanden en tampons inzamelen en ze gratis rond gaan brengen onder het motto: “Laat de taboes verdwijnen. We veranderen de regels.” De winkel Rose roept via hun Instagrampagina iedereen op om langs te komen met maandverbanden (let op: enkel maandverbanden en afzonderlijk ingepakt, dus geen tampons). Allen daarheen!

 

📣📣📣 C'est révoltant mais en 2018, pour beaucoup de femmes vivant dans la rue ou en situation de précarité, l'accès aux protections périodiques est un problème. Parce qu'elles ont d'autres priorités, comme la nourriture, parce que ça reste tabou et parce que les associations d'aide sociale ne leur en distribuent que peu ou pas.Nous avons donc décidé de soutenir l'association Bruzelle qui les collecte et les redistribue à celles qui en ont besoin. Vous désirez vous joindre à nous? Alors déposez chez nous pendant les heures d'ouverture UNIQUEMENT DES SERVIETTES ET UNIQUEMENT EMBALLÉES INDIVIDUELLEMENT (pas de tampons, pas de cups). Parlez-en à vos amis, à vos collègues. Partagez, collectez. On vous attend. Merci pour elles.

Een bericht gedeeld door ROSE ❌💫♥️ Brussels 🇧🇪 (@rosebruxelles) op 3 Mei 2018 om 9:29 (PDT)

Meest gelezen