En dan valt een wasbeer met haar 4 kleintjes doorheen het plafond…

Wat moet een mens doen, wanneer hij rustig tv zit te kijken en er plots een wasbeer met haar 4 kleintjes doorheen het plafond valt? Die vraag diende dit gezin uit Albion, in de Amerikaanse staat Michigan, zich te stellen en kwam voor het antwoord terecht bij de plaatselijke politie. Maar die ontdekte, zelfs met de hulp van een aantal brandweermannen, al snel dat moeder-wasbeer zich niet zomaar liet vangen.

De 'Albion Department of Public Safety' plaatste de beelden van de vangst van de dieren op zijn Facebookpagina. Deels wellicht om aan te tonen dat het geen makkelijke opdracht was moeder-wasbeer te vangen, deels ook omwille van de (grappige) reacties van de agenten, die zich duidelijk op onbekend terrein voelden, zeker als de wasbeer ook nog eens agressief reageert –hij bijt in een handschoen- en zich daarna in een kast verstopt. 

Uiteindelijk werden de wasbeer en haar 4 kleintjes terug in de natuur vrij gelaten. Niemand raakte gewond bij de vangst in de huiskamer, liet de politie achteraf nog weten.

Meest gelezen