Turkse president Erdogan versus Twitter: 0-1

In tijden van digitale media krijgen politici in verkiezingsmodus meer over zich heen dan hen lief is. Dat heeft nu ook de Turkse president Erdogan ondervonden. Na een toespraak ontplofte Twitter en kreeg Erdogan de figuurlijke boemerang in het gezicht.

Wanneer is genoeg genoeg?

Zelfverzekerd als steeds is hij, de Turkse president Erdogan. Eind volgende maand zijn er verkiezingen in Turkije, maar weinigen twijfelen eraan dat Erdogan zichzelf zal opvolgen als president. Vandaag hield Erdogan een toespraak waarin hij zich een "waar democraat" toonde. "Als de meerderheid van mijn volk wilt dat ik opzij stap, dan zal ik dat ook doen", sprak Erdogan.

#Tamam

Meer hadden Turkse twitter-adepten die geen fan zijn van hun president niet nodig om in gang te schieten. Enkele uren na de toespraak was de hashtag "Tamam" al "trending" (dat wil zeggen er werd massaal over getweet). "Tamam" betekent in het Turks: "OK", waarmee zij bedoelen: het is genoeg geweest.

Zowat een half miljoen twitteraars hebben intussen de hashtag "Tamam" razend populair gemaakt. Onder hen ook Erdogans belangrijkste verkiezingstegenstanders. Na de verkiezingen eind volgende maand krijgt de Turkse president trouwens nog meer bevoegdheden dan nu.

Meest gelezen