Videospeler inladen...

First lady Melania Trump voor de tweede keer beschuldigd van plagiaat

Een brochure van de "Be Best"-campagne van Melania Trump lijkt verdacht veel op een brochure die 4 jaar geleden onder de regering van Barack Obama werd uitgebracht. Het is de tweede keer dat Melania onder vuur ligt. In 2016 werd de first lady ook al beschuldigd van plagiaat in een toespraak die ze toen gaf.

De "Be Best"-campagne is Melania’s eerste grote project en richt zich tot kinderen. Het project steunt op 3 pijlers, namelijk het promoten van een gezond leven, families en kinderen ondersteunen die te maken krijgen met drugsgebruik, en de veiligheid van kinderen op het internet.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Melania Trump stelde haar campagne voor in een 10-minutenlange speech in de Rose Garden van het Witte Huis. Maar er is ook kritiek op sociale media. De brochure van de "Be Best"-campagne is praktisch identiek aan een brochure van 4 jaar geleden onder de regering van Obama, en werd uitgegeven door de Federal Trade Commission (FTC). Er zijn amper tekstuele of visuele elementen veranderd, zodat de brochure zelfs bijna een exacte replica lijkt.

In 2016 werd Melania ook al beschuldigd van plagiaat. In een toespraak die ze gaf voor de Republikeinse Nationale Conventie waren grote delen tekst overgenomen van een toespraak die toenmalige first lady Michelle Obama in 2008 had gehouden.

Meest gelezen