In welk land heb ik een ecovignet nodig?

De zomervakantie is in aantocht. Heb je een autovakantie gepland? Dan check je best even of je een ecovignet nodig hebt. "De Inspecteur" maakt een handig overzicht.

Een eco-wat?

In heel wat Europese landen zijn milieuzones ingesteld. Dit wil zeggen dat je auto aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om te mogen rijden binnen deze zone. In sommige gevallen heb je zelfs een milieusticker nodig. Hiermee willen landen hun luchtkwaliteit verbeteren

Wanneer je op de groene autootjes klikt, krijg je meer informatie over waar je een ecovignet nodig hebt. De rode autootjes vertellen waar je een gewoon wegenvignet nodig hebt. Meer informatie over wegenvignetten vind je op de site van VAB. 

"Greenzones"

Een handig hulpmiddeltje is de app "greenzones". De app is een soort database die alle nationale en lokale milieuregelingen van een land in kaart brengt. In sommige landen heb je geen milieusticker nodig maar is er wel een milieuzone ingesteld. Greenzones vertelt je of je hier wel of niet mag rijden. De app is gratis en wordt continue geüpdatet bij eventuele veranderingen. 

Meest gelezen