Infrabel: "Siemens is verantwoordelijk voor bijna twee uur vertraging per dag"

Spoorwegbeheerder Infrabel haalt uit naar de firma Siemens. Het bedrijf zou verantwoordelijk zijn voor bijna twee uur vertraging per dag door storingen bij hun detectiesysteem. Infrabel stelt dat Siemens niet in staat is de problemen met de toestellen op te lossen, maar het bedrijf zegt dat ze een oplossing hebben.

Spoorwegbeheerder Infrabel zegt dat het bedrijf Siemens in de eerste drie maanden van het jaar ongeveer 9.000 minuten vertraging veroorzaakt bij de treinen. Dat is een uur en 40 minuten per dag en twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Siemens levert een detectiesysteem aan de spoorwegen, maar dat systeem valt vaak uit. Tussen januari en maart waren er al 125 storingen.

Het detectiesysteem van Siemens is bepalend voor de werking van de seinlichten. Bij een storing blijft het sein op rood staan en komt het treinverkeer onnodig tot stilstand. Infrabel vroeg Siemens vier maanden geleden al naar een structurele oplossing, maar heeft nog geen gehoor gekregen. Woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel zegt dat de maat vol is. "We eisen een actieplan. De treinreiziger is de dupe." Er is nog geen formele procedure opgestart.

Stappenplan

In een reactie geeft Siemens toe dat ze op de hoogte zijn van de problemen. Ze werken nauw samen met Infrabel en hebben een stappenplan om de problemen op te lossen. Wanneer die oplossing er zou komen, is niet bekend.

Meest gelezen