Videospeler inladen...

1 rijstrook Kennedytunnel blijft dicht richting Nederland: wellicht hele dag nog hinder

Het is rond 11 uur nog drie kwartier tot een uur aanschuiven op de E17 richting Antwerpen en Nederland door de spoedwerkzaamheden aan de Kennedytunnel. Gisteren dreigden de verlichtingsarmaturen naar beneden te vallen en ging de tunnel grotendeels dicht. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) onderzoekt of dit had kunnen worden voorkomen.

"Vanuit het Waasland en Gent is het ook nu nog drie kwartier tot een uur aanschuiven op de E17", zegt VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman. De ochtendspits was daar vroeg op gang gekomen, op een bepaald moment was het tot twee uur aanschuiven.

Veel verkeer is omgereden via secundaire wegen, zoals de N16. "Maar daar zijn al wekenlang werken aan de Temsebrug", zegt Beeckman. "Op dit moment is het daar nog een kwartierfile. De Liefkenshoekstunnel is tolvrij, maar raak stilaan verzadigd. Mensen die Antwerpen binnen willen kiezen het best voor de tram of de trein. De verwachting is dat de files doorheen de dag zullen blijven staan, misschien wat inkorten."

Omrijden via Brussel was lange tijd geen goed idee, want de E40 van Gent naar Brussel was korte tijd versperd in Erpe Mere. Door een ongeval waren daar de drie rijstroken daar. Het verkeer moest langzaam verder rijden via de pechstrook. De rijstroken zijn intussen vrijgemaakt. Intussen is dat weer een goede optie voor wie van oost naar west moet.

Ook wie vanuit de Kempen naar Antwerpen wilde, had een moeilijke ochtendrit voor de boeg. Door een oliespoor in de Craeybeckxtunnel was het tot een uur aanschuiven voor het verkeer vanuit de Kempen.

Door het mooie weer is het overigens ook drukker op de wegen naar de kust, hier en daar leidt dat tot vertragingen. Lees verder onder de tweet

Hilde Mertens: "Het zal ook vannacht nog aanschuiven zijn"

Videospeler inladen...

Weyts wil onderzoek

Gisteren dreigden er stukken van de verlichting naar beneden te komen in de tunnel, en gingen in beide richtingen rijstroken dicht. Dat had grote verkeershinder tot gevolg."De koker richting Gent is nu terug normaal", zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen & Verkeer Antwerpen aan VRT NWS. "Richting Antwerpen werken we vannacht verder en normaal moet alles tegen morgenvroeg in orde zijn."

In de huidige stand van zaken beweert men dat dit niet te voorzien was, maar verder onderzoek is nodig

Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, N-VA

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zegt in een reactie aan VRT NWS dat de problemen met de verlichting in de Kennedytunnel niet voorzien waren. "We hebben hier moeten optreden in functie van de veiligheid, anders hadden we het risico gelopen dat zo'n verlichtingsarmatuur zou loskomen en op het wegdek of een auto zou terechtkomen. In de huidige stand van zaken beweert men dat dit niet te voorzien was, maar verder onderzoek is nodig."

Meest gelezen