Videospeler inladen...

"Mijn Gezondheid": al uw medische gegevens kunt u nu raadplegen op één website

Voortaan kunt u terecht op de website "Mijn Gezondheid" om gegevens te raadplegen over uw gezondheid. Het nieuwe online portaal zal een overzicht bieden van alle medische gegevens die elektronisch vrij beschikbaar zijn voor iedereen.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wil naar eigen zeggen mensen helpen om hun gezondheid mee in eigen handen te nemen. "Burgers, patiënten, willen zorg niet louter ondergaan maar ook mee bepalen. Dit instrument zal daarbij helpen. "Mijn Gezondheid" geeft mensen toegang tot alle gegevens over hun gezondheid die digitaal beschikbaar zijn, waardoor ze beter op de hoogte zijn en een actievere rol kunnen spelen in hun zorg."

Vanuit het portaal kunt u doorklikken naar alle platformen die gezondheidsgegevens aanbieden (medische, administratieve, informatie over wilsverklaring enz.). U hoeft zich maar één keer aan te melden en dan kunt u overal terecht.

De nieuwe portaalsite is een work in progress. Op dit moment kunt u informatie opvragen over de samenvatting van uw dossier bij de huisarts; ziekenhuisrapporten en –resultaten; informatie over implantaten; de toestemming aan zorgverleners om medische gegevens elektronisch te delen; registratie als orgaandonor en wilsverklaringen.

Op termijn komt daarbij: het digitaal platform van uw ziekenfonds; elektronische medicatievoorschriften en vaccinaties.

Videospeler inladen...

Meest gelezen