Oma van Sennek: "Winnen? Liever niet. Maar ik hoop wel op top 5"

Vanavond staat Sennek als vierde kandidate op het podium van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Oma Marina uit Kessel-Lo spreekt met veel liefde over haar kleindochter Laura.

"Ik ga hier vanavond helemaal alleen in mijn zetel voor de tv zitten. Mét een wit wijntje en klamme handjes. Het zal wel! Er zijn er niet veel die kunnen zeggen dat hun kleindochter op het podium van het Eurovisiesongfestival staat, he." Ze is trots, oma Marina. Maar echt verbaasd was ze niet, toen ze het nieuws vernam dat de VRT haar kleindochter naar Portugal stuurde.

"Van kleins af aan was ze al heel de tijd aan het zingen en optreden, ze is al zingend geboren. Haar eerste cd met het groepje Bad Cirkuz staat hier nog altijd op de schouw, naast een foto voor Eurosong. Ik heb haar van in 't begin gevolgd. Ook toen ze met Ozark Henry begon op te treden. Ik heb het haar toen gezegd: als ze je nu niet opmerken, dan kennen ze er niets van. En kijk even later was het zover."

Druk druk druk

"Als klein kind kwam ze hier elke week spelen, samen met de andere kleinkinderen. Ze bleef hier dan slapen in haar 'prinsessenbed' en had veel pret. De laatste weken heb ik haar niet meer gezien. Zo druk heeft ze het met het Songfestival. Zelfs haar moeder, die mee is naar Portugal, heeft haar dochter nog niet kunnen spreken de afgelopen dagen, zo druk heeft ze het. Na het festival komt dat wel goed, en ze is hier altijd welkom, ze heeft een sleutel."

België niet op kosten jagen

Dat ze het goed zal doen, daar twijfelt Marina niet aan. "Vanavond komt het in orde, daar ben ik van overtuigd. Ik hoop stiekem dat ze uiteindelijk bij de eerste 5 zal eindigen, maar bij de eerste 10 zal ik al heel blij zijn. Winnen moet ze niet doen. Dan vrees ik dat we ze kwijt zijn de komende jaren.  En dan jaagt ze ons land op kosten. Zo'n Songfestival organiseren, dat kost wat, he. Neen, dat moet ze niet doen."

Meest gelezen