Videospeler inladen...

Parking C zal overstapparking worden tijdens zomervakantie

Parking C aan de Brusselse Heizelvlakte zal deze zomer een overstapparking zijn. Mensen zullen er hun auto kunnen achterlaten om met het openbaar vervoer het stadscentrum van Brussel in te gaan. Dat staat in La Dernière Heure en is bevestigd aan onze redactie. Oorspronkelijk was het plan om een voetbalstadion te bouwen op de parking, maar dat is niet doorgegaan.

Parking C is eigendom van de stad Brussel maar ligt op het grondgebied van de gemeente Grimbergen. De parking wordt gebruikt bij grote evenementen op de Heizel maar staat meestal gewoon leeg. Hier had het fameuze "Eurostadion" op moeten verrijzen, maar dat lijkt niet door te gaan. 

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) wilde er al langer een overstapparking van maken voor pendelaars die met de auto naar Brussel komen. Zij kunnen dan hun wagen aan de rand van de stad achterlaten en hun reis verder zetten met het openbaar vervoer.

Nu heeft Smet een principeakkoord bereikt met het Brusselse stadsbestuur over de parking. "We zijn nog aan het bekijken wie de parking moet uitbaten en we willen ook een pendelbusje inleggen naar het dichtbij liggende metrostation Koning Boudewijn", vertelt een woordvoerder van Smet. "De bedoeling is dat de overstapparking op 2 juli opengaat."

Dat is nodig als begeleidende maatregel tijdens de renovatie van de Leopold II-tunnel. Die zal heel de zomer gesloten zijn, met waarschijnlijk zware verkeershinder tot gevolg.

Voorlopig zal Parking C enkel een overstapparking zijn tijdens de zomervakantie, al hoopt het kabinet Smet op een permanente overstapparking.

Meest gelezen