Premier Michel: "Ik betreur Trumps uitstap uit het atoomakkoord"

Ook premier Charles Michel heeft via Twitter gereageerd op de exit van Trump uit het nucleaire akkoord met Iran. "Ik betreur dit diep maar zowel de Europese Unie als haar internationale partners, én Iran zelf, moeten zich aan het akkoord blijven houden en de gemaakte afspraken nakomen", tweet Michel.

"Geen akkoord met Iran betekent meer instabiliteit of oorlog in het Midden-Oosten", aldus Michel. "Ik betreur ten zeerste de terugtrekking van president Donald Trump uit het akkoord. De EU en haar internationale partners moeten zich blijven inzetten en Iran moet zijn verplichtingen blijven nakomen", zo klinkt het bij de premier.

Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vindt "de eenzijdige opzegging" van het akkoord door Trump "geen goede zaak". "Dit akkoord heeft stabiliteit gebracht. Laat ons daarmee doorgaan", zo reageerde hij in "Terzake." Volgens Bourgeois kan het verdrag wellicht verbeterd worden, maar "dan moet je aan tafel gaan zitten". "De eenzijdige beëindiging zal leiden tot reactie, tegenreactie, ... tot instabiliteit", zegt Bourgeois.

Meest gelezen