Sandra Kim in 2017
Harold Versteeg

Sandra Kim: "Ik ben fan van Sennek"

Sandra Kim, die het Eurovisiesongfestival won voor België in 1986, was vanmiddag te gast bij "De madammen" op Radio 2. Daar kwam ze vertellen over haar nieuwe tournee, maar tussendoor had ze het ook even over Sennek.

Het is intussen 32 jaar geleden dat de toen 13-jarige Sandra Kim ons land vertegenwoordigde in het Eurovisiesongfestival.  In Noorwegen weet ze het internationale publiek onverwacht te bekoren met "J'aime la vie" en haalt ze voor de eerste (en voorlopig laatste) keer de Belgische overwinning binnen. Van "J'aime la vie" worden wereldwijd zo'n 1,4 miljoen singles verkocht. 

Na haar winnende liedje volgen nog Franstalige én Nederlandstalige liedjes, maar die doen het toch vooral  goed in eigen land. Na een stille periode richt ze in 2006 de groep "The SouldivaZ" op, en in 2011 brengt ze onder eigen naam het album "Make up" uit. In september begint de Waalse zangeres met Italiaanse roots aan een nieuwe tournee, "Bella Italia, ti sento?", waarin ze een hommage zal brengen aan populaire Italiaanse liedjes.

Dit jaar is het de beurt aan Laura Groeseneken, alias Sennek. Eurosongkenners schatten de Belgische kansen erg goed in, en ook bij de bookmakers staat Sennek regelmatig in de top 10. Maar hoe denkt onze vorige winnares erover? Sandra Kim was vanmiddag te gast bij "De Madammen" op Radio 2. 

"Ik ben echt fan van Sennek en van het liedje. Ze heeft een prachtige stem en ze is zo'n mooi meisje. Ik heb haar ontmoet in Amsterdam (tijdens Eurovision in Concert) en ze was echt heel lief. Ondertussen volg ik ze ook op Instagram" zegt ze lachend. 

"Persoonlijk vind ik het liedje wel meer geschikt voor de radio dan voor Eurosong. Maar ik ga vanavond zeker kijken naar de halve finale. Of ik naar de finale ga kijken weet ik nog niet, want dan is het ook de finale van "The voice" in Frankrijk, en dat wil ik echt niet missen. "

De eerste halve finale van het songfestival vindt vanavond plaats in de Altice Arena in Lissabon. Negentien landen nemen deel, waaronder België. Slechts tien landen plaatsen zich voor de finale. Sennek staat als vierde op het podium met "A matter of time". 

De uitzending zal vanaf 21 uur live te volgen zijn op Eén en via een livestream op vrtnws.be. Rond 23 uur is de uitslag bekend.

Meest gelezen