Schepen zonder bevoegdheden in Houthalen-Helchteren

In Houthalen-Helchteren blijft Eefje Van Wortswinkel schepen, maar dan wel zonder echte bevoegdheden. Want enkel haar bevoegdheid "Europese Zaken" blijft over, wat in principe een lege doos is.

Van Wortswinkel heeft laten weten dat ze bij de komende gemeenteraadsverkiezingen overstapt van sp.a naar BUUR, dat is een samenwerking tussen S&D, Open VLD en onafhankelijken. Sp.a neemt haar bevoegdheden af omdat ze uit de partij stapt. Ook al is ze vleugellam gemaakt, van helemaal opstappen wil ze niet weten: "Als je een schepenambt met hart en ziel uitvoert, en je doet dat goed, dan snap ik niet dat je dat moet afgeven." Ze vindt haar overstap naar een nieuw project geen reden om haar schepenambt neer te leggen. "Er is geen ruzie of onvrede, het moet allemaal gewoon correct verlopen", zegt ze.

Meest gelezen