Videospeler inladen...

Sennek: "Ik hoop dat België nog steeds trots op mij is"

"Ik heb gegeven wat ik kon, ik denk niet dat ik meer kon doen." Zo reageert Sennek na afloop van de 1e halve finale van het Eurovisiesongfestival die ze niet heeft overleefd. "Het was fijn, ik heb ervan genoten."

Het heeft niet mogen zijn: België zit dit jaar niet in de finale van het Songfestival. Onze kandidaat Sennek is in de halve finale gestrand met haar nummer "A matter of time". Toch klonk ze luttele minuten later al opvallend nuchter toen ze een eerste reactie gaf in "Van Gils & gasten" op Eén (zie video bovenaan).

"Ik heb gegeven wat ik kon, ik denk niet dat ik meer kon doen", zei ze. "Ik heb mijn best gedaan en ik hoop dat België nog steeds trots op mij is. Ik hoop dat iedereen een sterke madam heeft gezien en dat mensen het nummer nog altijd mooi vinden."

"De uitschakeling was pijnlijk, dat geef ik toe. Maar dat is het leven en daarover gaat mijn lied ook. Ik hoop dat ik niemand heb teleurgesteld. Ik was totaal niet zenuwachtig. Het was fijn, ik heb ervan genoten. Ik ben nog altijd trots op de song, de act, wat ik aanhad en de manier waarop ik het heb gebracht. Volgend jaar beter."

Bekijk de eerste reactie van Sennek bij Peter Van de Veire:

Bekijk het gesprek dat André Vermeulen met Sennek had na haar optreden:

Videospeler inladen...

Waarom ze niet is kunnen doorstoten naar de finale, kan Sennek ook the day after nog niet verklaren. "Ik denk dat ik op de een of andere manier niet ben overgekomen zoals ik wilde", legde ze in "De ochtend" op Radio 1 uit. "Het was misschien te eenvoudig. Ik weet het niet. Maar het was alleszins helemaal zoals ik het wilde, ik zou het ook nooit anders hebben gedaan en dat is, denk ik, het belangrijkste." 

De zangeres had rekening gehouden met dit scenario. "Ik was heel voorzichtig. Ik wilde ook nog geen trailers voor de finale opnemen. Ik wist dat ik mijn finale moest verdienen, dat ik de mensen moest overtuigen. Dat is niet gelukt. Waarschijnlijk moet het zo zijn." 

Sennek blijft nog tot zondag in Lissabon en gaat zaterdagavond tijdens de finale supporteren voor buurland Frankrijk. "Zij hebben een heel mooi lied over migratie ("Mercy" van Madame Monsieur). Ik hoop van harte dat er dit jaar een heel mooi liedje wint en ik heb daar alle vertrouwen in." 

Herbeluister het gesprek met Sennek in "De ochtend" op Radio 1:

Videospeler inladen...

Meest gelezen