Sneller fietsen dankzij "speedgel"

Het bedrijf Naqi uit Halen heeft een "speedgel" ontwikkeld. Als je die op je lichaam smeert, daalt de aerodynamische weerstand en daardoor ga je sneller vooruit. Een triatlete uit het team van Luc Van Lierde heeft de gel uitgetest in de windtunnel van Flanders Bike Valley in Beringen.

De eerste resultaten zijn goed, zegt Bert Celis van Flanders Bike Valley. "Door de hele fijne korreltjes in de gel zien we dat de luchtstroom veel beter over de atlete stroomt. We hadden dat al eens uitgetest op varkenshuid en daar zagen we een verbetering met 15%. En ook bij deze test gaat het dezelfde richting uit." 

In de tunnel kunnen windsnelheden tot 108 km per uur gehaald worden. "De gel is niet op levende varkens getest", benadrukt Celis. "We hebben gewerkt met varkenshuid die over een cilinder gespannen was."

Meest gelezen