Stadslijst in Mechelen: nieuwkomer op de tweede plaats

De Stadslijst in Mechelen, een samenwerking tussen Open VLD, Groen en onafhankelijken, krijgt een nieuwkomer op de tweede plaats: Gabriella De Francesco (rechts op de foto). Ze werkte tijdens de vluchtelingencrisis als coördinator van de noodopvang in Mechelen en zal op de Stadslijst staan als kandidate voor Groen.

Mechels burgemeester Bart Somers trekt de lijst, Kamerlid Kristof Calvo zal duwen. Bekende namen op de lijst dus, maar nummer twee zal een nieuwkomer zijn. "Gabriella is geen bekende Vlaming, maar ze is wel een geëngageerde Mechelaar waarvan ik vind dat de Mechelaars haar moeten leren kennen. Ik was meteen onder de indruk van haar engagement en daadkracht", schrijft Calvo op Twitter.

"Net omdat dit Mechelen is, durf ik dit te doen. Hier zijn ze niet bang van nieuwe gezichten", zegt De Francesco aan De Standaard. 

Meest gelezen