Studenten slaan tentjes op in centrum Antwerpen

Aan het studentenhuis Ten Prinsenhove in Antwerpen heeft een 10-tal studenten afgelopen nacht gekampeerd in tentjes. Daarmee willen ze protesteren tegen het verdwijnen van de studentenkamers daar.

Betaalbare koten

Het studentenhuis is oud en de renovatie kost teveel geld. Daarom wil de Universiteit Antwerpen het verkopen aan de privé-markt. "We zetten ons tentjes neer onder het motto: als de universiteit voor ons geen betaalbare koten kan voorzien, doen we het zelf wel", vertelt David Danssaert, één van de actievoerders. "We vinden dat de universiteit moet investeren in gebouwen om op die manier betaalbare koten te voorzien voor studenten."

"De gemiddelde prijs van een kot in Antwerpen is 450 euro, maar dat is te duur voor heel wat studenten", gaat David verder. "In Ten Prinsenhove kost een kot net geen 300 euro, toch een groot verschil." 

Strijdvaardig

Gisterenavond was er nog overleg tussen de studentenraad en de rector, maar dat leverde niets op. Maar de studenten zijn vastberaden. "We gaan zeker nog verder actie voeren en proberen een front te vormen, samen met andere studenten en de docenten."
 

Meest gelezen