Ook vanavond nog geen treinen tussen Brugge en Blankenberge

Ten vroegste morgen zullen er weer treinen rijden tussen Brugge en Blankenberge. Een te hoog geladen vrachtwagen reed gisterennamiddag tegen de bovenleiding aan de overweg in Dudzele bij Brugge. Volgens Infrabel is de schade enorm.

Het treinverkeer tussen Brugge en Blankenberge zal ook vanavond nog onderbroken zijn, en dat in beide richtingen. Gisterennamiddag had een te hoog geladen vrachtwagen de bovenleiding beschadigd in Dudzele. De bovenleiding van beide sporen is over een afstand van 500 meter zwaar beschadigd.

De spoorarbeiders hebben de afgelopen nacht doorgewerkt, maar er is te veel schade om vandaag al een spoor vrij te geven. "De omvang van de schade is gigantisch", zegt Frédéric Petit van Infrabel. "De palen van de bovenleiding zijn ernstig geplooid." Even was er hoop dat de treinen vanavond opnieuw zouden kunnen rijden op de verbinding, maar die deadline is nu dus definitief uitgesteld. Infrabel geeft geen vooruitzichten, maar hoopt dat er woensdag weer treinen kunnen rijden.

Reizigers uit Blankenberge hebben de toelating om gebruik te maken van de kusttram. De NMBS legt ook een vervangende busdienst in.  Maar om zulke ongemakken in de toekomst te vermijden, roept Infrabel vrachtwagenbestuurders op om altijd waakzaam te zijn in de buurt van overwegen.  Een incident met een kapotgereden bovenleiding gebeurt maandelijks, telkens met zware gevolgen voor het treinverkeer.


  

Meest gelezen