"Ik heb tenminste de geboorte van mijn kind kunnen meemaken"

Het is een van die momenten die men als vader nooit vergeet: de geboorte van je kind. En dus willen  de meeste vaders ook aanwezig zijn tijdens dit heuglijke moment. Toch werd dit niet gegund aan Brooks Lindsey, wiens vlucht van Texas naar Mississippi vertraging had. Voor de Amerikaanse soldaat zat er niets anders op dan, met de hulp van zijn schoonmoeder, de bevalling van zijn vrouw Hayley in de luchthaven via FaceTime te volgen. Een medepassagier filmde de verwonderde blikken van de jongeman en die beelden gingen gisteren viraal.

Wachtend op zijn vlucht kon Brooks de bevalling dus rechtstreeks meemaken via FaceTime. Zijn reacties werden door Tracy Dover op beeld vastgelegd, met onder meer als bijschrift: "Het brak iedereens hart die man zo bezig te zien, maar we gaven hem wel de ruimte om van dit moment te genieten. Toen we de baby hoorden huilen begon iedereen te juichen, omdat we zo blij waren voor hem."

Echtgenote Hayley deelde die beelden na de bevalling van haar dochtertje Millie op haar eigen Facebookaccount: 

Het verhaal werd wereldwijd opgepikt, wat Brooks in een reactie op CafeMom, een website rond opvoeding en ouderschap, gisteren deed besluiten: "Ik hoop dat  dit verhaal mensen eraan doet herinneren hoeveel soldaten, die ook ouders zijn of willen zijn, moeten opgeven. Ik wil dat andere gezinnen beseffen dat er veel soldaten zijn die de geboorte van hun kinderen zelfs niet via FaceTime kunnen meemaken. We moeten heus wel veel opofferingen maken, samen met onze families om dit geweldige land te kunnen dienen. Maar uiteindelijk zijn al die opofferingen het waard, eens je de mensen die je graag ziet weer in je armen kan sluiten."

"Het is geen makkelijke periode geweest, als je na 5 maanden zwangerschap moet afscheid nemen van je man, die dan ook alle emoties die met de geboorte te maken hebben niet met je kan delen. Toch was het contact met Millie vanaf het eerste moment geweldig. Bovendien was er al die interesse van sociale media aan de ene kant en dan die beperkte tijd die hij met zijn dochter kon doorbrengen aan de andere kant. Maar al bij al zijn we dankbaar voor alles wat nu gebeurd is", voegde zijn echtgenote er nog aan toe.

Uiteindelijk kon Brooks 4 dagen van zijn kersverse dochter genieten, vooraleer hij weer naar Texas moest afzakken.

Meest gelezen