1.500 mensen omarmen gevangenen in Turnhout

Vandaag hebben in Turnhout 1.500 buren en scholieren een menselijke ketting gevormd rond de gevangenis. Het was een initiatief van oa. Without Walls vzw om hun solidariteit uit te drukken aan de gevangenen.

Menselijke ketting

De vzw wil dat de bevolking zich meer focust op de mensen achter een misdrijf, in plaats van op de misdrijven die ze gepleegd hebben. Ze vindt dat gevangenen opsluiten om zo de misdaad uit te roeien geen goed idee is. De meeste gevangenen die in Turnhout zitten, komen binnenkort vrij. De organisatie roept dan ook op om gevangenen een tweede kans te geven. 

Geel lintje

Mensen schreven boodschappen op en brandden ook kaarsjes. En tijdens het evenement speelde ook het nummer "Tie a yellow ribbon round the old oak tree". De tekst van het lied roept op tot meer solidariteit tegenover gevangenen. Alle deelnemers droegen tijdens het evenement een geel armbandje. 

Anderhalf jaar geleden vond een gelijkaardige actie plaats rond de gevangenis van Antwerpen. 

Meest gelezen