Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Inwoners Afghaanse én Pakistaanse hoofdstad vluchten straat op door aardbeving in bergachtige regio

Afghanistan is getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,2. Het epicentrum lag in het bergachtige grensgebied in het noorden van het land, op de grens met Tadzjikistan, maar de beving werd in heel het land gevoeld, en zelfs tot in Islamabad en Peshawar in Pakistan. Er is nog geen melding van slachtoffers.

De aardbeving vond om 12.41 uur Belgische tijd plaats in de bergachtige regio Hindoekoesj in Afghanistan nabij de grens met Tadzjikistan. Ze gebeurde op een diepte van 111 km, volgens het Amerikaanse geofysisch onderzoekscentrum USGS.

De aardbeving werd gevolgd door een tweede, lichtere schok en dreef mensen de straat op, ook in de Afghaanse hoofdstad Kaboel en de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.

In Kaboel was de sfeer vandaag zo al zeer gespannen door een reeks aanslagen op politiekantoren. De aanslagen, waarbij zeker vijf doden vielen, zijn opgeëist door IS.

Meest gelezen