Bejaarde schapenboer veroordeeld voor voyeurisme

Een 65-jarige schapenboer uit Lennik die jarenlang een vrouw en haar dochtertje begluurde, is veroordeeld tot een celstraf van 1 jaar met uitstel. De man sloop ’s nachts via een van zijn weilanden in de tuin van de vrouw, om haar te begluren terwijl ze samen met haar dochter in de bad- of slaapkamer stond. 

De feiten speelden zich af in de periode tussen de zomer van 2014 en februari 2017. De eerste klacht kwam er begin 2015 nadat de vrouw de schapenboer voor de zoveelste keer vanuit haar tuin zag kijken toen ze met haar dochtertje in de badkamer stond. In 2016 werd er opnieuw een klacht ingediend en telkens verklaarde de beklaagde dat hij op zoek was naar een losgebroken schaap. Het gezin besloot uiteindelijk camera’s te installeren en in februari 2017 gaf de man bij een politieverhoor toe dat hij bewust naar binnen keek omdat hij het slachtoffer ‘een mooie vrouw’ vond.

De rechtbank veroordeelde de schapenboer tot een celstraf van 1 jaar met uitstel en een geldboete van 1600 euro voor voyeurisme. 

Meest gelezen