© Syda Productions - creative.belgaimage.be

Belgen kijken in hun vrije tijd gemiddeld 3 uur en 17 minuten per dag naar een scherm

Tv-kijken, computerspelletjes spelen of welke andere schermactiviteit ook: Belgen zijn koplopers als het gaat om vrijetijdsbesteding met de hulp van een scherm. Volgens Eurostat besteden de Belgen gemiddeld 3 uur en 17 minuten van hun vrije tijd achter een scherm

Belgen brengen dagelijks gemiddeld 3 uur en 17 minuten van hun vrije tijd  door achter een scherm, of dat nu een tv-scherm, een tablet, een computer, een spelconsole of een smartphone is. Dat moet blijken uit een onderzoek van Eurostat dat de Europese Commissie liet uitvoeren tussen 2008 en 2015, in 15 Europese landen. Dat is de langste kijkduur in het onderzochte staal. 

De Grieken zitten ons op de hielen met 3 uur en 14 minuten per dag. Italianen kijken gemiddeld maar 2 uur en 18 minuten naar een scherm. 

Bij de vijftien onderzochte Europese landen blijkt België ook goed te scoren als het gaat om het percentage van de bevolking dat in zijn vrije tijd wel eens voor een scherm zit.  In Griekenland is dat percentage het hoogst: daar kijkt gemiddeld 95 procent de bevolking naar een of ander scherm in zijn vrije tijd. Bij ons is dat 91 procent, daarmee staan we op de zesde plaats. Oostenrijk (87 %), Italië (84,5 %) en Frankrijk (84,2 %) sluiten de rij.

Het onderzoek werd gevoerd in de leeftijdsgroep van 20 tot 74 jaar. Over het geheel genomen zitten Europeanen in die  groep gemiddeld twee tot drie uur per dag achter een scherm in hun vrije tijd. 

Meest gelezen