Videospeler inladen...

Belgische start-up Byteflies uitgekozen door Google: "Deze samenwerking opent deuren"

Vandaag is het de derde dag van de jaarlijkse conferentie van Google. Onder de duizenden genodigden bevindt zich ook Hans Danneels. Danneels is met zijn bedrijfje Byteflies, dat wearables ontwikkelt, geselecteerd voor een prestigieuze samenwerking met Google. "Deze samenwerking opent heel wat perspectieven", aldus Danneels. Hij sprak met onze expert technologie Loutfi Belghmidi en stuurde ons dit filmpje vanop Google I/O. (filmpje is opgenomen met een smartphone)

Danneels startte in 2015 met Byteflies, toen hij in de VS voor Nokia werkte. Hij trok naar de VS nadat hij een doctoraat electronica had behaald. Byteflies ontwikkelt wearables die voornamelijk worden ingezet in de gezondheidszorg.  De start-up heeft samen met pharmabedrijf UCB een toestel ontwikkeld waarmee epilepsiepatiënten opgevolgd worden. Daarnaast werkt Byteflies nauw samen met de KU Leuven en Gasthuisberg.

Silicon Valley is "the place to be"

De aanwezigheid van Danneels op de conferentie is geen toeval: "Google wil toepassingen voor wearables ontwikkelen. Wij zijn samen met 3 andere start-ups geselecteerd om nauw samen te werken met Google."

Hier krijgen we extra aandacht. En aangezien alle ogen uit de technologiewereld deze week op Google gericht zijn, kunnen we de impact niet onderschatten

Wat houdt dat in? "Er hangt niet meteen een bedrag aan deze erkenning, maar we mogen rechtstreeks samenwerken met heel wat knappe koppen van Verily, een dochteronderneming van Google die zich enkel en alleen bezighoudt met gezondheidstoepassingen. We zien het vooral als een erkenning van ons werk." Ook kan Danneels niet ontkennen dat de samenwerking met Google en het feit dat hij uitgenodigd is op Google I/O heel wat opportuniteiten biedt. "Hier krijgen we extra aandacht. En aangezien alle ogen uit de technologiewereld deze week op Google gericht zijn, kunnen we de impact niet onderschatten."

Byteflies is een Belgisch bedrijf. Het heeft kantoren in Berchem en Silicon Valley. Danneels vindt het belangrijk om in de VS een kantoor te hebben, maar is nog altijd trots op zijn Belgische roots. 

Meest gelezen