Clerfayt: "Vermoed dat Jambon met grootschalige operatie iets zal willen bewijzen"

Volgens de Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) stelt het actieplan tegen de transmigranten in en rond het station Brussel-Noord weinig meer voor dan wat maandag al was afgesproken. De enige concrete belofte is dat er een extra patrouille van de spoorwegpolitie met drie man in het Noordstation komt.

"Er is niet zoveel meer dan maandag", zegt Clerfayt aan VRT NWS. "Het is niet veel meer dan dat princiepsakkoord over een situatie die erger wordt." De enige concrete belofte volgens hem is dat er per dag één extra patrouille van drie spoorwegagenten in het Noordstation komt, van 5 uur 's morgens tot 1 uur 's nachts.

"Voor onze zone en de zone-Brussel gaan de dagelijkse controle die onze agenten doen gewoon verder", zegt Clerfayt. "We gaan geen mensen actief opsporen omdat dit toch geen resultaten oplevert. Zonder de steun van het parket en van de Dienst Vreemdelingenzaken kan er niets gebeuren." 

"Ik vermoed dat ministerJambon een grootschalige operatie zal organiseren om iets te bewijzen”, zegt Clerfayt nog. "Maar we zullen eens zien binnen twee weken, dan zijn die mensen terug in het Noordstation." De Schaarbeekse burgemeester zegt wel dat hij heel blij zou zijn met een échte oplossing.

"Mijn agenten zijn het beu", aldus Clerfayt. "We worden er moedeloos van. Het is nu nog altijd wachten op een oplossing op middellange termijn."

Meest gelezen