Video player inladen...

Vier Carrefour-hypermarkten dicht door spontane staking

Vier Carrefour-hypermarkten zijn dicht als gevolg van een spontane staking bij het personeel. Die begon in de Carrefour-hypermarkt in Sint-Kruis-Brugge, maar sloeg over naar Haine-Saint-Pierre, Belle-Île Angleur en Evere. 

De spontane staking in de Carrefour-hypermarkt in Sint-Kruis Brugge is het gevolg van een grote herstructurering bij Carrefour, waardoor de winkel  wordt omgevormd tot een kleinere supermarkt. Er moeten 16 banen verdwijnen en het personeel zal moeten inleveren en harder werken. Wellicht blijft de Carrefour de rest van de week dicht. 

De staking in Sint-Kruis-Brugge sloeg over naar andere Carrefour-hypermarkten in Wallonië en Brussel, in Haine-Saint-Pierre (Henegouwen), Belle-Île Angleur (Luik) en Evere (Brussel).  

Volgens de socialistische vakbond is het personeel ontevreden over de manier waarop het sociaal overleg verloopt sinds de aankondiging van de grote herstructurering in januari. Er wordt geen vooruitgang geboekt, klinkt het bij de vakbond.

Bij Carrefour zelf klinkt een ander geluid. Daar zijn ze verrast over de spontane actie. Woordvoerder Baptiste Van Outryve: “We begrijpen de emoties van het personeel, maar we snappen niet waarom deze actie er nu komt. We zijn nog volop aan het onderhandelen en we boeken vooruitgang. We hebben de voorbije weken ook al heel wat toegevingen gedaan."

Meest gelezen