Jasper Jacobs

Geert Versnick maakt comeback als bestuurder bij Fluxys

De Gentse liberaal Geert Versnick is voor zes jaar benoemd tot bestuurder van de beursgenoteerde gasnetbeheerder Fluxys Belgium. Het bedrijf, dat voor 77 procent in handen is van de gemeentelijke holding Publigas, heeft de benoeming bijna unaniem goedgekeurd. Dat schrijft De Tijd. Volgens Fluxys is de benoeming gebeurd op vraag van de aandeelhouders.

Vorig jaar legde Versnick zijn politieke mandaten als Oost-Vlaamse gedeputeerde en Gents gemeenteraadslid neer na aanhoudende kritiek op zijn vele mandaten en zijn bestuurszitje bij de ter ziele gegane Optima-bank. Hij liet toen verstaan dat ook zijn mandaten bij semipublieke bedrijven in de energiesector de komende jaren zouden aflopen. Hij is nog ondervoorzitter van de stroomnetbeheerder Elia en de voorzitter van Publi-T, de controleholding boven Elia.

De Gentse Open VLD'er zei geen mandaten in de nutssector meer over te houden, tenzij hij ervoor gevraagd wordt. In dat geval zou het niet meer als politicus zijn.

De nieuwe benoeming bij Fluxys draagt echter wel een duidelijk Open VLD-etiket. Versnick zal op 3 oktober het mandaat als bestuurder overnemen van Nele Roobrouck, de energiespecialiste van Open VLD. "Ik ben geen actief politicus meer en word bestuurder als gewoon burger met enige kennis van zaken", reageert Versnick. De brutovergoedingen voor de bestuurders bij Fluxys Belgium bedroegen in 2017 14.500 à 27.334 euro bruto per jaar. Hoeveel zijn vergoeding zal bedragen, weet Versnick nog niet. "Dat zal vermeld worden in de jaarverslagen", zegt hij. 

Meest gelezen