In 3 kustgemeentes mag je dit weekend zwemmen

Wie van plan is om naar zee te gaan tijdens het Hemelvaartweekend, zal er op bepaalde plaatsen in zee mogen zwemmen. In De Haan, Blankenberge en Knokke-Heist zullen een aantal reddersposten open gaan. In de 7 andere kustgemeentes zijn de reddersposten gesloten en is het dus niet veilig zwemmen.

Door het verlengde weekend zal het aan de kust drukker zijn dan normaal. In De Haan, Blankenberge en Knokke-Heist worden redders ingezet zodat er in zee gezwommen kan worden. In de 7 andere kustgemeentes blijven de reddersposten gesloten, en is het dus verboden om er te zwemmen.

"Met een temperatuur van rond de 13 graden is het sowieso niet aan te raden om nu te zwemmen in de zee", waarschuwt An Beun van de Kustreddingsdiensten.

"Geniet van wat het strand te bieden heeft, ga pootje baden, maar ga niet zwemmen. Als je absoluut in het water wil ga dan naar een bewaakte zone, waar de redders staan, en volg hun aanwijzingen".

Meest gelezen