Jubelparkmuseum krijgt nieuwe naam, nieuw logo en frisse aanpak

"Museum Kunst & Geschiedenis", dat is de nieuwe naam van het Jubelparkmuseum. De naamsverandering maakt deel uit van een allesomvattende campagne om het imago en de uitstraling van het museum in het Jubelpark van Brussel bij de tijd te brengen. Stap voor stap volgen een opfrissing van alle zalen, een renovatie van het gebouw én een volledig vernieuwde website.

Een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe aanpak: het Jubelparkmuseum in Brussel is al een tijdje bezig met een grote transformatie. Het zal voortaan "Museum Kunst en Geschiedenis" heten, en daar hoort ook een nieuw logo bij. 

De naamsverandering maakt deel uit van een complete "rebranding". Er is beslist om stap voor stap alle museumzalen te vernieuwen, het onthaal, het dak en het sanitair te renoveren, én de website grondig aan te pakken. 

Er komen meer tijdelijke tentoonstellingen rond de eigen collecties. Een eerste stap in de vernieuwing was alvast de tentoonstelling van het complete interieur van de Wolfers-juwelierswinkel. Maar er komen ook nieuwe initiatieven rond de zalen over Egypte, de zalen over de 19e en 20e eeuw, en rond de maquette van Rome. 

Het Jubelparkmuseum is het hoofdmuseum van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en bevindt zich in het gelijknamige park in Brussel. Het bezit collecties rond nationale archeologie, de oudheid, Europese sierkunsten en niet-Europese beschavingen. 

Het museum maakt eigenlijk deel uit van een museumcluster, en de officiële naam van de instelling in haar geheel blijft "Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis". Deze benaming overkoepelt het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark, de Hallepoort, het mim of Muziekinstrumentenmuseum en de Musea van het Verre Oosten (met o.m. de Japanse toren en het Chinese paviljoen).  Die laatste zijn momenteel gesloten voor het publiek. 

Meest gelezen