VRT

Komt de Radio 2-inspecteur er niet uit? Dan is er nu de Radiorechter

In het programma 'De inspecteur' op Radio 2 kaart Sven Pichal consumentenproblemen aan. Maar er zijn gevallen waarbij ook hij niet meteen voor een oplossing kan zorgen en er verdere bemiddeling nodig is. Daarvoor is er nu de Radiorechter. Ere-vrederechter Jan Nolf bekijkt de zaak en doet een adviserende uitspraak.

Radio 2-luisteraars kunnen voortaan aankloppen bij "De Inspecteur" voor hulp van "De Radiorechter". Ere-vrederechter Jan Nolf en Sven Pichal ontfermen zich over juridische consumentenproblemen die De Inspecteur niet kan oplossen en waar extra bemiddeling nodig is. Jan is dé Radiorechter en zoekt naar het compromis. Hij doet voor elke case die hem voorgelegd wordt een adviserende uitspraak.

VRT

Als rechter geeft Jan ruimte voor woord en wederwoord, gaat ter plaatse en geeft duiding bij de wetten en regels die hij toepast. Aan het eind van de week doet hij tenslotte een uitspraak over de zaak die aan bod kwam.

Jan Nolf is een man met pakken ervaring die me kan bijstaan in deze netelige kwesties.

Sven Pichal

Sven Pichal: “Ik krijg als Inspecteur ontzettend veel vragen en verhalen binnen van de Radio 2-luisteraars. Die zijn niet altijd zwart-wit, en de wet kan er ook niet altijd een duidelijk antwoord op geven. Dan moet er bemiddeld worden. En wie kan dat beter doen dan een rechter? Hij bekijkt de zaak, hoort de partijen, gaat ter plaatse en velt een vonnis. Jan Nolf is een man met pakken ervaring die me kan bijstaan in deze netelige kwesties."

De Radiorechter in De Inspecteur: van maandag 14 tot en met donderdag 17 mei van 8.00 tot 9.00 uur op Radio 2.

Meest gelezen