Nieuw sportcomplex voor Antwerp Giants naast Albertkanaal

Naast de Gabriel Theunisbrug aan het Albertkanaal wordt een nieuw sportcomplex gebouwd. Het wordt een nieuwe thuis voor basketploeg Antwerp Giants, die nu trainen op 9 locaties in de stad.

Van 9 locaties naar 1

Basketcenter Gasthuishoeve zal 3 indoor basketbalvelden hebben, met een tribune voor 400 supporters. Er komt ook een buitenveld. Het nieuwe sportcomplex is in de eerste plaats bedoeld voor de leden van Antwerp Giants, die bestaan uit 25 ploegen.

"Voor ons zal dit een grote verbetering zijn", vertelt voorzitter Roger Roels "want op dit moment trainen en spelen ze op 9 verschillende locaties. Daardoor zien we elkaar nu niet als club. De ouders, kinderen, spelers en begeleiders zitten helemaal verspreid. We brengen nu alles samen in deze nieuwe hal."

Wedstrijden eerste ploeg

De eerste ploeg komt ook trainen in het nieuwe basketcenter, maar de wedstrijden blijven in de Lotto Arena. In de zomer zullen er ook basketkampen worden georganiseerd in het nieuwe basketcenter.

Daarnaast komt er ook een groot parkeerterrein met meer dan 600 plaatsen naast het Basketcenter. Dat zal ook worden opengesteld als er grote evenementen zijn in het Sportpaleis en de Lotto Arena. 

basketcenter in aanbouw

Meest gelezen