Verkeerschaos in Mechelen en er is geen ontsnappen aan

In Mechelen was er de afgelopen dagen veel verkeershinder, vooral tussen de afrit van de E19 in Mechelen-Noord en het Battelcomplex. Maar volgens de stad zijn er geen oplossingen voor.

Geen alternatieven

"Alternatieven zijn er spijtig genoeg niet", zegt schepen voor Mobiliteit Marina De Bie (Groen). "De werken die op dit moment uitgevoerd worden aan het Battelcomplex, de werken aan de fly-overs aan de Antwerpse- en Liersesteenweg, en de werken aan onze Vesten geven extra en bijkomende files, die we op geen enkele manier kunnen verzachten."

Brug opnieuw open op 23 mei

Aan het Battelcomplex wordt momenteel de brug hersteld. Mechelen vraagt om geld vrij te maken voor een definitieve oplossing, nu blijft het vaak bij oplapwerk, zegt de stad. Normaal zou de brug op 23 mei weer opengaan.

Meest gelezen