Video player inladen ...

Schot gelost in Brussel-Zuid: "Verdachte geïdentificeerd, maar nog niet opgepakt"

Iets na 17 uur was een schot te horen in het treinstation Brussel-Zuid, waarna paniek ontstond. Ondertussen is de situatie opnieuw onder controle en het treinverkeer werd niet onderbroken. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zou de dader geïdentificeerd zijn, maar is er nog niemand opgepakt. De verdachte zou volgens de minister ook niets met terrorisme te maken hebben. Bij het incident raakte niemand gewond. 

Een getuige die aan het wachten was in de centrale stationshal van Brussel-Zuid, zegt aan VRT NWS dat hij plots een knal hoorde. "Daarna ontstond er een paniekgolf en heb ik het op een lopen gezet. Toen ik buiten liep, kwam er langs alle kanten politie met getrokken wapens. De politie was plots massaal aanwezig." Een andere getuige zag hoe vier mensen ruzie maakten en één van hen een schot loste. 

Het parket laat nu weten dat uit camerabeelden blijkt dat het inderdaad om een schot ging. "Eén verdachte heeft een schot gelost, gericht naar de grond. Daarna heeft de verdachte het station verlaten en de vlucht genomen. Na het lossen van dit schot hebben verschillende mensen in paniek het station verlaten."

In "Terzake" zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon dat de verdachte geïdentificeerd zou zijn, maar dat er nog niemand opgepakt is. De verdachte heeft volgens Jambon niets met terrorisme te maken.

Video player inladen ...

Geen gewonden

De politie kwam meteen ter plaatse en bakende een veiligheidszone af. Het labo en een ballistisch expert zullen nu ter plaatse komen. Er raakte niemand gewond en de verdachte wordt opgespoord. 

Het treinverkeer is niet stilgelegd, maar er zijn wel veel vertragingen rond Brussel. Volgens de NMBS is de toestand stilaan aan het normaliseren. De omgeving van de perrons 9 en 10,  waar het incident plaatsvond, blijft wel nog afgesloten.