Videospeler inladen...

Premier Michel: "Elke dag tot het einde van de legislatuur moet en zal nuttig zijn"

Premier Charles Michel (MR) wil met zijn regering doorgaan tot het einde van de legislatuur. Tijdens het vragenuurtje in de Kamer ontkende hij dat de fut uit zijn regering zou zijn, zoals N-VA-voorzitter Bart De Wever vorige week had geopperd. Van vervroegde verkiezingen is volgens hem geen sprake.

Michel herhaalt dat duurzame sanering als sleutel voor de financiering van de sociale zekerheid het mantra van zijn regering blijft. "We weten hoe cruciaal het is de volgende weken en maanden beslissingen te nemen, bijkomende keuzes te maken en juiste antwoorden te bieden", zei Michel in de Kamer.

Hij wijst erop dat het aantal vacatures de voorbije drie jaar verdubbeld is. "Dat is een bewijs dat onze economie draait. Geen oplossingen bieden kan een rem voor onze toekomst zijn."

Conclusie? "We zijn verantwoordelijk. We zullen hard werken in overleg met de sociale partners en de deelstaten om bijkomende resultaten te boeken. Elke dag tot het einde van de legislatuur moet en zal nuttig zijn voor onze medeburgers."

Meest gelezen