Foto: YouTube

PVDA-voorzitter Peter Mertens experimenteert met "Keukenrevolutie" op YouTube

PVDA-voorzitter Peter Mertens is sinds gisteren actief op YouTube. Elke dinsdagavond gaat hij vloggen vanuit zijn keuken. Met "De keukenrevolutie" gaat hij naar eigen zeggen op zoek naar frisse, linkse ideeën.

"Het is voor mij een ontdekkingsreis op YouTube", geeft Mertens toe in zijn eerste vlog. "Ik ben het veel meer gewoon om avond na avond te gaan spreken in volkscafé's of parochiezalen."

"De keukenrevolutie start in de keuken zoals ook elke dag start in de keuken",  aldus Mertens. "Aan de keukentafel komen ook de rekeningen binnen en dat zorgt natuurlijk ook voor heel wat debat." In de eerste aflevering heeft hij het over maatregelen om langdurig zieken te reactiveren. 

Het eerste campagnefilmpje van "De keukenrevolutie" duurt zo'n 11 minuten. In minder dan 24 uur heeft Peter Mertens toch al meer dan 1.000 abonnees voor zich kunnen werven.

Echt waanzinnig veel interactie op zijn YouTubekanaal is er nog niet. Aanhangers reageren lovend, al vindt een enkeling het wat houterig. In elk geval is het de bedoeling om in de toekomst gasten in de keuken uit te nodigen.

Het initiatief van Peter Mertens is vrij nieuw voor Vlaanderen. Enkele andere politici, zoals Alexander De Croo en Kristof Calvo, hebben ook al een kanaal op YouTube, maar echt populair zijn die kanalen niet: De Croo heeft 28 abonnees, Calvo 2. In Nederland probeert premier Mark Rutte jonge kiezers voor zich te winnen door in zijn vlog gasten te interviewen. 

Meest gelezen