Vandalen vernielen 12 bushokjes in Scherpenheuvel-Zichem

De politie en het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem schakelen de hulp in van hun inwoners. In een brief vragen ze mensen die dicht bij bushokjes wonen om verdachte dingen zeker aan de politie te melden. De afgelopen vijf weken zijn er al 12 bushokjes vernield.

Burgemeester Manu Claes is het vandalisme in zijn gemeente grondig beu en vraagt roept de hulp van zijn inwoners in om de daders te vatten. "Dat is eigenlijk een spoor van vernieling dat door onze gemeente loopt. We hebben 45 bushokjes die we allemaal hebben laten vernieuwen. 1 op de 4 bushokjes zijn de laatste weken vernield." 

Extra waakzaam 

"De politie doet er alles aan om de daders te vatten. Maar extra tips zijn zeker welkom. We hebben daarom aan onze inwoners gevraagd om de politie te verwittigen van zodra ze iets verdachts zien", zegt burgemeester Manu Claes. Scherpenheuvel-Zichem wil de daders laten opdraaien voor de kosten van hun vernielingen.

Meest gelezen