Vrijdag brugdag: waar kunt u terecht en waar niet?

Vandaag, vrijdag 11 mei, is een brugdag tussen de feestdag van Hemelvaart en het weekend. De banken zijn gesloten, de postkantoren en de supermarkten zijn open, en er is een aangepaste dienstverlening bij het openbaar vervoer.

De Lijn heeft vandaag een aangepast aanbod: in Limburg geldt de zaterdagdienst, in de vier andere Vlaamse provincies de vakantiedienstregeling. Via de routeplanner op de website en de apps kunnen reizigers hun rit plannen. De belbuscentrales en Lijnwinkels zijn open, al kunnen de openingstijden aangepast zijn. Een overzicht vindt u  hier.  

Bij de NMBS geldt vandaag de dienstregeling van een werkdag, zij het dat een groot deel van de piekuurtreinen niet rijden. Reizigers krijgen ook hier de raad om de routeplanner op de NMBS-website te raadplegen of de app of de sociale mediakanalen.

Bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zijn de aanpassingen aan de dienstregeling beperkt. Het komt erop neer dat de dienstregeling van de kerst- en paasvakantie geldt. Wie dat niet meteen als parate kennis heeft, kan terecht op de website om te zien welke bussen, trams en metro's rijden.

Bpost laat weten dat het vandaag een gewone werkdag is. De postbode gaat op stap en de postkantoren zijn open.

Bij de gemeentelijke administraties is het beeld diffuus. Vandaag is zeker niet overal een brugdag. Hier en daar is het zelfs zo dat de ene dienst open is en de andere gesloten. De website van uw gemeente vertelt er u alles over.

De grootwarenhuizen zijn ze open. Tenzij er gestaakt wordt

Meest gelezen